Állandó

Az alábbi állítások - melyek a kutatáshoz tartozó kérdőívben is szerepelnek - az egyházi nyilvánosság különböző felületein (sajtóban, weboldalakon, blogokban, rádió- vagy televízió interjúkban, stb.) jelentek meg. Nem a kutató személyes állításairól van szó, hanem az egyházi élet szereplőinek, gyülekezeti tagoknak vagy az egyházat kívülről látó embereknek az állításairól. Mindegyik megfogalmaz egy, többnyire sarkos és néhol egyoldalú véleményt az egyházról, a reformátusságról. Ön egyetért ezekkel az állításokkal? Esetleg bizonytalan az érvényességükben? Kérdése van? Talán más kérdéseket, szempontokat tart fontosnak? Kérem, mondja el véleményét!

2017. augusztus 11., péntek

11. állítás - Az a fontos, hogy...

"Az a fontos, hogy higgyünk Istenben, szeressük Őt és embertársainkat, s higgyünk abban, hogy van egy erkölcsi világrend, amelynek középpontja Isten."

Egyetértünk? Mi a legfontosabb református hitünkben?

1 megjegyzés:

  1. Bár ott tartana az emberiség, hogy ezt hiszi és ennek ismeretében él. Sajnos ettől messze állunk.
    És még ez nem lenne elég!!!
    Az még nem keresztyén hit, hogy hiszem az erkölcsi világrendet amelynek a középpontja Isten.
    A (református) keresztyén hit Jézus Krisztusban (is) hisz! Ezt nevezzük Krisztocentrikus hitnek. Ez nem azt jelenti hogy hiszem: valamikor élt egy Jézus nevű jószívű, bölcs ember. Azt jelenti , hogy hiszem, Ő az Isten elküldött Megváltója, aki értem született meg erre a világra, értem halt meg a kereszten és értem támadt fel, meg tud és meg akar váltani engem.
    Nem elég elhinni hogy van egy erkölcsi világrend! A fontos hogy ezt az erkölcsi világrendet meg kell ismerni és gyakorolni kell!!!
    Aki így tesz az (református) keresztyén, akik nem, annak is van valamilyen hite, de az még nem (református) keresztyén hit.
    Ebből következőleg a fent leírt idézettel nem tudok maradéktalanul egyet érteni.
    A kérdésre felelve: Református hitünkben Krisztus ismeretén kívül, Krisztus lelkületének a megélése a legfontosabb!

    VálaszTörlés